Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за присветваща дюза

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за присветваща дюза

Здравейте колеги,отскоро съм горд притежател на 166 2.4jtd 1999 год.Като цяло съм много доволен и впечатлен от колата,но напоследък ми прави впечатление че като я настъпя по-сериозно и над 3000 оборота светва дюзата и колата спира да ускорява.Ще Ви помоля ако някой от вас се е срещал с такъв проблем или знае за какво става въпрос да помага.Само да спомена че горивния филтър е сменен.На диагностика ще мога да я закарам чак в неделя,затова Ви моля сега за помощ.Предварително благодаря на всеки отзовал се.

Виж каква е грешката или нафта нестига, или по вероятно запекла геометрия на турбото.
    Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Пренадува!

Comment

Постоянно ли го прави или само понякога - като светне отнемаш газта след това изгасва ли
        166 2.4JTD-00г.

Comment

Да,всеки път като я настъпя.Като отнема газта не гасне.

Comment

колегата е прав турбото ти пренадува свали го и разглоби и го почисти от нагар и няма да имаш проблем

Comment

Не мога да разбера, каква е връзката на мненията с въпроса, макар, че на един човек му се е разбила предницата, заради предърпването на колата от недобре работещи свещи.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Аз пък съм на мнение първо да я закачиш на диагностика и тя ще си признае какво я боли.Иначе това другото си е хвърляне на боб.Все пак свалянето на турбото не е за 5 мин.работа.

Comment

Alfa 156 2.4. JTD 2000г.

Здрвейте колеги, имам абсолютно същия проблем с моята алфа, и ако може колегата който е пуснал темата да напише какво се оказало за да знам какво и как да правя.

Comment

Днес и правих диагностика и при светването на дюзата изписа грешка P0235.Някой ако има предположения от какво е ще съм благодарен да сподели.

Comment

Първоначално публикувано от daniseat Покажи съобщение
                      Днес и правих диагностика и при светването на дюзата изписа грешка P0235.Някой ако има предположения от какво е ще съм благодарен да сподели.
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=63668
                      Ето на чист български.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Да де,ама мойта като е 136к.с.,май не е с променлива геометрия.Иначе благодаря за бързия отговор.

Comment

С променлива е колега,всички дизелови мотори на 166-та са с променлива геометрия,има разлика в управлението на самата турбина при различните мотори,но това е друга тема.

Comment

Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                            С променлива е колега,всички дизелови мотори на 166-та са с променлива геометрия,има разлика в управлението на самата турбина при различните мотори,но това е друга тема.
                            ok.Благодаря за разяснението,колега.

Comment

Моята, когато я взех, беше със запекла геометрия (буквално), и след сваляне на турбото, разглобяване и почистване се оправи, Държеше се по същия начин, като твоята - към 3000 оборота забива и свети чека (дюзичката). Тва е. Сваляне и чистене (хубаво!) му е майката.
                              Успех.
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 hp.

Comment

Working...
                              X