Здравейте колеги,отскоро съм горд притежател на 166 2.4jtd 1999 год.Като цяло съм много доволен и впечатлен от колата,но напоследък ми прави впечатление че като я настъпя по-сериозно и над 3000 оборота светва дюзата и колата спира да ускорява.Ще Ви помоля ако някой от вас се е срещал с такъв проблем или знае за какво става въпрос да помага.Само да спомена че горивния филтър е сменен.На диагностика ще мога да я закарам чак в неделя,затова Ви моля сега за помощ.Предварително благодаря на всеки отзовал се.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за присветваща дюза
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от daniseat Покажи съобщениеДнес и правих диагностика и при светването на дюзата изписа грешка P0235.Някой ако има предположения от какво е ще съм благодарен да сподели.
Ето на чист български.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеС променлива е колега,всички дизелови мотори на 166-та са с променлива геометрия,има разлика в управлението на самата турбина при различните мотори,но това е друга тема.
Comment
-
Моята, когато я взех, беше със запекла геометрия (буквално), и след сваляне на турбото, разглобяване и почистване се оправи, Държеше се по същия начин, като твоята - към 3000 оборота забива и свети чека (дюзичката). Тва е. Сваляне и чистене (хубаво!) му е майката.
Успех.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136 hp.
Comment
Comment